Saturday, December 15, 2007

We are home !!

Jahoor, we zijn weer veilig aangekomen in Amerika ! Ik moet eerlijk toegeven dat dit weekje veel en veel te kort was. Elke dag zijn we op pad geweest en we lagen nooit voor 11 uur 's avonds in bed ! Quincy vond alle aandacht die ze kreeg natuurlijk prachtig en ondanks veel nieuwe gezichten, was ze snel vriendjes met iedereen.
Wat me dus alleen tegenviel, en natuurlijk zal ik hier wel commentaar op krijgen, was het verkeer in Nederland. De afspraak bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam was een heuse 'challenge' ! Ik had de afspraak gelukkig 's middags, daardoor konden we 'redelijk' relaxed naar Amsterdam rijden. Ik zeg 'redelijk', want onderweg hadden we alleen maar regen, en je zou zeggen dat de Nederlanders dat gewend zouden zijn qua rijden (ik dacht dat Amerikanen niet konden rijden met regen), maar dat viel toch tegen. De terugrit was een hel, we vertrokken om half vier uit Amsterdam, je zou zeggen wel op tijd, maar nee hoor, zodra we de autoweg opreden stonden we in de file. En zo ging dat dus de hele tijd. Uiteindelijk besloten we (mijn moeder en ik) om lang te pauzeren voor Den Bosch. Maar zelfs daarna, na zeven uur 's avonds waren we nog gezegend met een aantal files. Dit alles resulteerde dat we pas om 9 uur 's avonds thuis (in het zuiden van het land) aankwamen. Het enige positieve hieruit was dat dit wel de enige dag was dat het had geregend, en dat voor december ....!!
Na nog enkele ergernissen, waar ik nu niet op zal ingaan, haha, vertrokken we woensdag met de trein vanuit Eindhoven naar Schiphol. En godzijdank was de trein dus op tijd ........3 comments:

Ingelou said...

Hoi Ellen,

Mooi dat je weer veilig in Amerika bent. Ik zag dat de speciale knuf ook mee gevlogen is!!!! Wel een leuk beeld dat je schets van Nederland, wooden shoes and rain.....
Ik vond het in ieder geval erg gezellig.

Groetjes Ingelou

Annelica said...

Yep de files in Europa... om ZOT van te worden!!! In vergelijking met Belgen vind ik Amerikanen over het algemeen enorm rustig en galant in het verkeer.

geesje vanuit nederland said...

Ja File's dat is een groot probelem in NL, weet er alles van.Hopelijkd at jullie toch een leuke tijd in NL door hebben gebracht.Wens jullie Fijne feestdagen!!!!Kom gerust een keertje op m'n blog, je bent altijd welkom.

http://ibloghurt.wordpress.com