Friday, June 13, 2008

4 - 1 !!

Degenen die me kennen, weten dat ik fanatiek ben als het komt tot het voetballen van het Nederlands elftal. Acht jaar geleden, toen we net hier waren, kon je bijna nergens het voetballen kijken. Alleen bij Philips konden ze de beelden krijgen, dus daar zaten we danook met een aantal andere fanatieke Nederlanders. Tegenwoordig zendt de sportzender ESPN alle wedstrijden van het EK live uit. Mijn hubby vindt het voetballen wel leuk, maar toen ik hem maandag belde dat Nederland voorstond met 2-0, wist hij nog niet eens dat er voetballen op tv was !! Je krijgt hier natuurlijk de sfeer niet mee, zoals dat in Nederland is, maar na een blik op het oranjelegioen, begon het toch weer te kriebelen en de zenuwen in mijn buik waren er weer. Vandaag om kwart voor 12 zaten we, Kelsey, Quincy en moi, voor de tv. Na hondermiljoen vragen van de meiden (wie zijn de orange people ?, in Nederland woont oma he?, waarom duurt het zo lang?, etc.), ging ik maar even naar de keuken. Toen ik terugkwam had ik al een goal gemist, die van Frankrijk, dus dat was niet zo erg. Maar vrijwel meteen daarna scoorde Nederland. Dus ik juichen, armen in de lucht, yes, yes !! Nou, Quincy zat me aan te kijken of ik gek was geworden en van Kelsey moest ik normaal doen ! Maar het was toch een goed gevoel, ook al miste ik de bolognese chips van Croky en de bitterballen van de Mora ......!
Anyway, dinsdag om kwart voor 12 zal ik wel weer in mijn eentje voor de tv zitten, maar dan heb ik wel het huis een beetje oranje gemaakt !

5 comments:

Anonymous said...

Hee!!! Je bent en blijft een echte Hollander: een van de orange people!! De sfeer in Holland is te gek, alsof we al Europees kampioen zijn. Ik zit werkelijk met een oranje biermuts op m'n geweldige kapsel (haha) te kijken!

Orange kisses!
Christa

Sandra Penders said...

Hoi Ellen
Wat leuk dat je met de kids naar het voetballen hebt gekeken!
Mitchel heeft de 1e helft meegekeken, was zo moe dat hij in de rust naar bed is gegaan
Vroeg wel gelijk vanmorgen, enne heeft nederland gewonnen?

Groetjes
De Penders Family

Annelica said...

Yep, Ellen, de Nederlanders doen het blijkbaar supergoed!! Ik kan geloven dat je trots bent!
De Belgen daarentegen komen er weer eens niet aan te pas. Ouch.

Margo said...

Kwam viavia op jouw blog terecht en herken veel van wat je schrijft. Ook wij hebben erg ons best gedaan om oranje dingen te vinden hier (New York), maar verder dan roodwitblauwe nepbloemen van Michaels kwamen we niet. Dus heb ik met de kinderen er maar een knutselproject van gemaakt en een oranje vlaggetjes slinger gemaakt. Hij hangt nog steeds trots in onze woonkamer, zeker nu 'we' op zaterdag weer moeten aantreden. Laten we hopen dat alles tot zondag de 29ste mag blijven hangen!!!

marijke said...

De Belgen in San Francisco zitten ook te supporteren voor de Nederlanders! Morgen lekker met z'n allen in de kroeg voor het grote scherm.