Tuesday, July 21, 2009

Trip

Het was even stil op mijn blog, we zijn namelijk op vakantie !!! Ik was nog van plan om de route te posten, maar het is er toch niet van gekomen. We zijn afgelopen vrijdag vertrokken. Eerste stop was Grand Canyon, maar onderweg hebben we nog overnacht in Barstow en na weer een halve dag rijden, waren we er. Na even een blik op de canyon te hebben geworpen, zijn we richting ons hotel gegaan, we sliepen in een lodge in het park. Maurice moest natuurlijk nog de zonsondergang filmen en fotograferen. De kamer viel behoorlijk tegen, er was geen airco, alleen een kleine ventilator, 's nachts hebben we danook erg afgezien, het was veel te heet. Maar goed, de nacht ging ook weer voorbij en zondag hebben we dus de Grand Canyon goed bekeken, was is dat toch een mooi stuk natuur !! Na de middag zijn we doorgereden naar onze volgende stop: Wupatki National Monument, dit zijn de ruines van de huizen van Indianen die hier vroeger geleefd hebben. Maandag hebben we eerst Walnut Canyon bezocht. Je wandelt de canyon in, waar je kunt zien hoe de mensen vroeger huizen onder de rotsen hebben gemaakt. 's Middags zijn we doorgereden naar Petrified Forest National Park. Helaas was het aan het onweren en aan het stortregenen toen we daar aankwamen. We hebben nog effe gewacht, maar het werd maar niet droog. De volgende dag (dinsdag) hebben we dit park alsnog gedaan. Het is heel mooi om te zien hoe de bomen versteend zijn. Het park zelf is ook heel mooi, de rotsen hadden de prachtigste kleuren, rood, oranje, geel, etc. Nadat we klaar waren, zijn we weer in de auto gestapt, op weg naar Hubbell Trading Post National Historic Site, niet zo superinteressant, veel sprinkhanen en een lekker ijsje ! Daarna doorgereden naar Canyon de Chelly National Monument, maar helaas begon het hier ook net te regenen toen we aankwamen ! Dus we zijn maar naar ons hotel gereden, waar de kids op dit moment aan het zwemmen zijn met Maurice. We zijn nog maar net begonnen met onze vakantie, maar het lijkt wel alsof we veel langer weg zijn. We zullen o.a. nog Mesa Verde, Arches en Las Vegas bezoeken. Ik zal proberen of ik de volgende keer wat foto's erbij kan zetten.
Anyway, het kan wel effe duren voordat ik weer wat blog !

3 comments:

Esther Gouder de Beauregard said...

hoi Ellen,
Leuk om te lezen dat jullie in grote lijnen de zelfde reis aan het maken zijn die wij in 2005 hebben gemaakt! Wij vonden het erg indrukwekkend allemaal!
Volgende week gaan we naar de noord-oost hoek van de USA. (Niagara, Washington, New York en Boston).Ik ben van plan ook een blog bij te houden, dus kun je ons ook volgen.
Ik heb trouwens op mijn scrap-blog een paar nieuwe items gepost.

groetjes van Esther

Erwin, Sandra en Mitchel Penders said...

Hoi Penners Family

Wauw, mooie road trip gaan jullie maken.
Natuurlijk zijn we zeer benieuwd naar de foto's!
Fijne vakantie, geniet ervan

Groetjes
De Penderkes

Corina said...

Hoi Ellen,

Ben benieuwd naar de foto's van jullie trip! Wij hebben dit stuk ook gedaan toen we nog in de USA woonden. Gaaf is die Grand Canyon hè, echt zo'n WAW moment heb je dan!
Wij zitten nu in Byron Bay, richting Goldcoast. Op dit moment trekken er hier hele groepen Humpback Whales voorbij. Gisteren zelfs nog. Vanochtend ben ik al heel vroeg met de jongens gaan kijken of we ze zagen. Maar nee, natuurlijk. Zodadelijk rijden we nog een stukje verder naar een ander uitkijkpunt, misschien dat we ze dan nog zien. In ieder geval hebben we al kangaroes van dichtbij gezien!

Veel groetjes!
Corina