Tuesday, December 5, 2006

Kerstboompje

En zoals elk jaar gingen we weer op zoek naar de mooiste kerstboom. Dit keer besloten we om de boom niet in een in de buurt gelegen (dure) patch te kopen, maar om hem zelf om te hakken. Hiervoor moesten we de bergen in. Daar aangekomen kregen we een zaag met een lang handvat.

De kids vonden het ding machtig interessant, dus ze mochten hem even voor de foto vasthouden.

Daarna gingen we als echte "pro's" op zoek naar een kerstboom. Eigenlijk zagen we meteen een boom die in de smaak viel, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dus liepen we verder het veld met de eindeloze kerstbomen in. Na een paar zeer lelijke boompjes gezien te hebben, zagen we hem dan eindelijk, of liever gezegd Maurice zag hem. Hij liep er eens om heen, bekeek de takken en jawel, we had a winner !

Dus nu kon het zagen beginnen. Nou en dat viel dus niet mee, zag er gemakkelijker uit dan het eigenlijk was. Na ongeveer 10 minuten (!) viel het ding dus om. Nu nog effe slepen naar de auto, op het dak leggen, betalen en hup naar huis ! Thuis begon het echte werk dus, lampjes buiten en binnen ophangen en boompje versieren. Maar tegen
9 uur 's avonds waren we "klaar" (nou ja, bijna dan). Toen we op de bank zaten, genoten van ons mooie boompje .......


1 comment:

Veerle said...

Amai, tien minuten! Maurice heeft dus een goeie work-out gehad :-)