Thursday, August 23, 2007

Big Island

En hoe anders was deze vakantie .... !! Terwijl we zeven jaar geleden nog met z'n tweeen een auto met open dak huurde, moesten we deze vakantie wel een duurdere auto huren om alle kids en bagage mee te kunnen nemen !!
De eerste dag zijn we de auto ingestapt om het noorden van het eiland een beetje te verkennen. We kwamen er al snel achter dat het eiland behoorlijk groot was en dat er niet zoveel wegen zijn, maar ook niet zo veel toeristen. Dag twee zijn we richting het zuiden gegaan, waar we op het zuidelijkste puntje van Amerika hebben gestaan. En zoals je op de tweede foto kunt zien zijn we op een strand geweest met zwart zand, Black Sand Beach, waar je 'gewoon' tussen de schildpadden door kon lopen ! Weer terug in het hotel in Kailua-Kona hebben we lekker buiten kunnen eten aan het water. Ons hotel was trouwens ook niet slecht. Gelegen aan het water met een zwembad waar de kids zich goed konden amuseren. Onze kamer had een groot balkon (handig om de zwemkleding te laten drogen!), waar we 's ochtends de dolfijntjes in en uit het water zagen springen ......
De volgende dag hebben we Hawaii Volcanoes National Park bezocht. Ik moet zeggen dat dat een van de betere parken is die we gezien hebben. We waren behoorlijk onder de indruk van de grote kraters en van de vele toch redelijk recente lava flows. En zoals je op de zesde foto kunt zien is de lava (in 2002) gewoon over de weg gestroomd richting de zee.
Ook een van de aparte dingen die we gedaan hebben is Mauna Kea. Dit is de hoogste berg van Hawaii, 13,796 feet (4.205 meter). Bovenop de berg staan enorme telescopen. Maar voordat je de berg oprijdt staan grote waarschuwingsborden dat het niet zonder gevaar is om de berg op te rijden. Door de grote hoogte kan er vanalles gebeuren met je zoals hoogteziekte, misselijkheid, duizeligheid, kortademing etc. En ze raden aan om niet met kinderen onder 16 te gaan ! Nadat we gestopt waren bij het visitor center en met een ranger gepraat te hebben (die trouwens vertelde dat hij wel met zijn eigen kleine kinderen erop was geweest!), besloten we toch te gaan. En ik moet zeggen dat het wel de moeite waard was. Ok, we hadden wel wat last van duizelig en kortademigheid, maar het was vooral erg koud ..... !! Het uitzicht was heel erg mooi (zie achtste en negende foto), dus we waren blij dat we het toch gedaan hadden.
En natuurlijk moet je gesnorkeld hebben ... !! Quincy vond het maar niks zo'n ding in je mond, maar Kelsey wilde het toch wel eens proberen, en ze vond het geweldig om zoveel gekleurde visjes te zien !
En toen zat er al een week op, hup in het vliegtuig richting Oahu ........
No comments: